Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло для переселенців

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 2 травня 2022, 09:54

У Львові на житло для вагітних переселенок витратять 26 мільйонів гривень

житло для переселенців

У місті розпочали будівництво тимчасового житла для вагітних жінок-переселенок.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Товариство Червоного Хреста України розпочало будівництво на вул. Тракт Глинянський будиночків для вагітних жінок, які евакуювалися з небезпечних місць, й яке профінансує на 26 млн грн.

Це будуть дерев’яні будиночки хостельного типу, адаптовані для потреб сім'ї. Сам проєкт планують реалізувати до середини липня.

"Ми почали минулого тижня спільно будувати будиночки для вагітних. Плануємо до 15 липня завершити будівництво. Ці плани вдасться реалізувати завдяки феноменальній підтримці Червоного Хреста. Товариство працює швидко та показує дуже потужну динаміку у проєктуванні, виробництві, доставці, монтажу, збиранні та омеблюванні будиночків. Йдеться про інвестиції у 26 мільйонів гривень" – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, це будуть два двоповерхові будинки загальною площею 1300 кв.м. В кожному – спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Такі будиночки нададуть тимчасовий прихисток для понад 100 жінок.

Нагадаємо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку. Також тоді ж у мерії заявляли, що ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський.

А на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.