Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло для переселенців на Сихові

city-adm.lviv.ua

Понеділок, 2 травня 2022, 13:28

У Львові на Сихові планують облаштувати четверте містечко для переселенців

житло для переселенців на Сихові

На Сихові планують облаштувати модульне містечко та розмістити 350 переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні у місті тривають завершальні роботи із облаштування модульного містечка на вул. Пулюя, а також активні роботи зі встановлення будиночків тривають у Сихівському районі.

Як заявив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, це дозволить забезпечити тимчасовим житлом орієнтовно по 350 вимушено переміщених українців у кожному з містечок. 

"Обидві локації, можна сказати, у спальних районах Львова. Обидві – дадуть по орієнтовно 350 місць для людей, що переїхали до нашого міста із зон бойових дій. Усі модульні будиночки, нагадаю, безкоштовно надав уряд Польщі. Львів, звісно, забезпечує комунікаціями (вода, світло, каналізування), організацією побуту, а також і надалі контролюватиме, щоб такі містечка мали все потрібне для якісного життя – від прибирання території до гарантування безпеки" – наголосив Зубач.

За його словами, на вул. Пулюя вже встановили 120 будинків для тимчасового проживання, наразі тривають завершальні роботии із благоустрою території й за тиждень у містечку планують розселити людей.

"На тиждень більше часу потрібно, щоб закінчити всі роботи з облаштування містечка на Сихові. Але скажу відверто, це моя улюблена локація – з одного боку, вся потрібна інфраструктура, від ЦНАПу до магазинів, з іншого – парк для прогулянок. До того ж це модульне містечко навіть матиме свій дитячий майданчик" – додав Зубач.

Нагадаємо, 24 березня виконком Львівської міської ради прийняв рішення про будівництво нового житла для переселенців, у місті заявили, що виділять земельні ділянки для будівництва нового житла.

Перше модульне містечко розмістили на вул. Уласа Самчука, 22, що поблизу Стрийського парку. Також тоді ж у мерії заявляли, що ще одне тимчасове містечко для вагітних жінок-переселенок облаштують на вул. Тракт Глинянський, а на вул. Пулюя зведуть містечко для переселенців на 120 будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.