Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

legalaid.ua

Середа, 13 березня 2013, 17:33

Управління ветеринарної медицини Львова не дотримується вимог закону при застосуванні штрафів

Прокуратура виявила порушення управлінням ветеринарної медицини у Львові дотримання вимог закону при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення, а саме накладення штрафів менших, ніж вказано у законі.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, відповідно до ст. 107 КУпАП, за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог, передбачене накладення штрафу від 9 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Водночас, виявлені численні факти, коли інспектори на порушників протиправно накладали значно менші штрафи, ніж встановлені законом. З огляду на це, посадові особи суб'єктів господарювання уникали передбаченої законом відповідальності.

Крім цього, прокурори виявили й порушення під час складання інспекторами адміністративних протоколів. Так, не вкожному випадку були вказані порушення, за вчинення яких особа притягується до відповідальності, та не завжди правопорушників повідомляли про час та місце розгляду справи в суді.

Наразі прокуратура міста внесла подання начальнику управління ветеринарної медицини у Львові з вимогою усунути вявлені порушення закону та притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.