Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Голосківське кладовище

Понеділок, 18 грудня 2023, 13:50

Частину Брюховицького лісу зрубають для розширення Голосківського цвинтаря

Голосківське кладовище

Львівські депутати дозволили збільшити територію Голосківського цвинтаря на понад 20 гектарів.

На сесії Львівської міської ради 14 грудня депутати прийняли ухвалу про розроблення детального плану території у районі Голосківського кладовища у селі Збиранка.

"За" проголосували 48 депутатів.

"Дозволити розроблення детального плану території у районі Голосківського кладовища у с. Збиранка відповідно до державних будівельних та інших норм, стандартів і правил, генерального плану с. Збиранка та положень затвердженої містобудівної документації" – вказано у документі.

Детальний план розроблять за зверненням ЛКП "Муніципальна обрядова служба". Йдеться про розширення території Голосківського кладовища на 23,3 га внаслідок вирубки лісу та розчищення під місця для поховання.

Землі навколо кладовища належать Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центру Держагентства лісових ресурсів України, тут знаходиться Брюховицьке лісництво.

Замовником розроблення детального плану пропонують визначити управління архітектури та урбаністики Львівської міськради, а відповідальним за його розроблення та фінансування – ЛКП "Муніципальна обрядова служба".

Зазначимо, ще у 2021 році депутати міськради дозволили приєднати до Голосківського цвинтаря 19,1 га Брюховицького лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.