Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Голосківське кладовище

П'ятниця, 9 липня 2021, 17:01

Брюховицький ліс вирубуватимуть заради гектарів Голосківського цвинтаря

Голосківське кладовище

Львівські депутати дозволили приєднати до Голосківського цвинтаря майже 20 гекторів Брюховицького лісу.

Сьогодні, 9 липня, на сесії Львівської міської ради депутати дозволили розробити детальний план території у районі Голосківського цвинтаря. "За" проголосували 47 депутатів.

Як йдеться в пояснювальній записці до ухвали, розроблення детального плану території дозволить розглянути можливість вилучення земельної ділянки для розширення території Голосківського кладовища за рахунок території Брюховицького лісництва.

У документі наголошують, що "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр" Держагентства лісових ресурсів України надав згоду на вилучення орієнтовно 19,1 га території Брюховицького лісництва.

Фінансуватиме розроблення детального плану території у районі Голосківського цвинтаря ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг".

Нагадаємо, ще 25 лютого цього року депутати дозволили розширити територію Голосківського кладовища на понад 32 гектари з вирубкою навколишнього лісу. 

Станом на літо 2020 року, за даними Львівської міськради, землі для поховання на кладовищах Львова вистачить приблизно на один рік. Сьогодні у місті зараз працює лише Голосківський цвинтар, а інші цвинтарі, зокрема Сихівський і Янівський, – працюють під поховання до родичів, якщо там було залишено місце.

 

Одна вчора, 8 липня, депутати підтримали електронну петицію про побудову крематорію у Львові до 2025 року, що вирішить проблему із похованнями у місті, а на початку липня у Львові оголосили архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію будівлі крематорію, що розміщуватиметься на Голосківському кладовищі.

Хоча у квітні цього року комісія фінансів міськради не підтримала будівництво крематорію та назвала його недоцільним. 

Раніше, 19 вересня 2019 року, у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію, тоді ж у мерії планували оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс щодо будівництва крематорію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.