Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Понеділок, 19 квітня 2021, 12:11

Депутати вважають недоцільним будівництво крематорію у Львові

Львів

Комісія фінансів міськради не підтримала будівництво крематорію у Львові.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради не підтримала будівництво крематорію у Львові.

"90% львів'ян є християнами, а в християнській традиції поховання немає обряду кремації. Крім того, не було жодного звернення від українських церков до Львівської міськради щодо побудови крематорію. Жодна українська церква станом на сьогодні не скасувала традиційний обряд поховання у землю та не внесла у свої традиції обряд кремування" – наголосив член бюджетної комісії Руслан Кошулинський.

Також, за його словами, витрачати кошти з міського бюджету на побудову крематорію в умовах епідемії коронавірусу – нераціонально.

"Вважаємо будівництво крематорію у Львові недоцільним, адже на це немає запиту ані від населення, ані від представників духовенства" – додав Кошулинський.

Нагадаємо, 19 вересня 2019 року у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію, а у травні 2020 року у міськраді наголосили, що землі для поховання на кладовищах Львова вистачить приблизно на один рік.

Тогді ж у мерії планували оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс щодо будівництва крематорію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.