Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Голосківське кладовище

Вівторок, 26 травня 2020, 10:27

У Львові місця на кладовищах вистачить на рік

Голосківське кладовище

За даними Львівської міськради, землі для поховання на кладовищах Львова вистачить приблизно на один рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, землі для поховання на кладовищах міста вистачить приблизно на 1 рік.

"У Львові зараз працює лише Голосківський цвинтар. Інші цвинтарі, зокрема Сихівський і Янівський – працюють під поховання до родичів, якщо там було залишено місце. Зазначу, що нам вистачить землі для поховання людей ще приблизно на 1 рік. Адже в середньому вдень у нас 23-25 поховань" – наголосила Ірина Маруняк.

За її словами, зараз мерія працює над приєднанням 2 га землі до Голосківського кладовища для розміщення крематорію. У червні планують оголосити Всеукраїнський архітектурний конкурс щодо будівництва крематорію і наприкінці серпня має стартувати будівництво.

Наразі у Львові цього року планують отримати необхідні дозволи та здійснити необхідні закупівлі для будівництва крематорію. 

Нагадаємо, 19 вересня 2019 року у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію. За даними управління інженерного господарства Львова, через 2-3 роки у місті зовсім не залишиться вільних ділянок для традиційних захоронень у землю. 

Додамо, за день до цього львівські депутати на сесії не підтримали електронну петицію про відкриття крематорію у Львові, хоча міський голова Андрій Садовий створив робочу групу щодо будівництва крематорію ще 19 червня минулого року. Перше її засідання відбулося в липні. На ньому запропонували виокремити відповідну земельну ділянку ділянку, площею 2,2 га поблизу Голосківського цвинтаря.

Однак сільради поблизу Львова відмовилися виділити землю для будівництва крематорію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.