Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Понеділок, 30 березня 2020, 11:19

Cадовий нарешті доріс до крематорію у Львові

Андрій Садовий

У Львові цього року планують отримати необхідні дозволи та здійснити необхідні закупівлі для будівництва крематорію. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Ще в минулому році мерія Львова розпочала вивчати питання будівництва крематорію. Відтак, за словами міського голови Львова Андрія Садового, у цьому році місто планує отримати відповідні погодження.

"Ми займаємось питанням побудови крематорію. У цьому році ми плануємо всі відповідні закупівлі. Тут була тривала моральна дискусія. Ми збирали раду єпископів, і всі сказали, що готові. Ми почали цю роботу ще в минулому році, просто для будівництва необхідно зібрати багато дозволів та погоджень. Робота триває, і в цьому році буде завершена" – заявив Андрій Садовий. 

Він пояснив що є чіткий протокол поховань, який доведений до комунальних служб, які цим займаються. Зокрема, мають бути елементи індивідуального захисту, померлих мають ізолювати, а поховання має відбуватись у закритому режимі.

Зазначимо, 26 лютого, у  Львові планували оголосити Всеукраїнський конкурс на будівництво крематорію.

Нагадаємо, 19 вересня 2019 року у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію. За даними управління інженерного господарства Львова, через 2-3 роки у місті зовсім не залишиться вільних ділянок для традиційних захоронень у землю. 

Додамо, за день до цього львівські депутати на сесії не підтримали електронну петицію про відкриття крематорію у Львові, хоча міський голова Андрій Садовий створив робочу групу щодо будівництва крематорію ще 19 червня минулого року. Перше її засідання відбулося в липні. На ньому запропонували виокремити відповідну земельну ділянку ділянку, площею 2,2 га поблизу Голосківського цвинтаря.

Додамо, що сільради поблизу Львова відмовилися виділити землю для будівництва крематорію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.