Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 19 вересня 2019, 17:00

Депутати відкинули ідею спорудження крематорію у Львові

Львів

Львівські депутати не підтримали електронну петицію про відкриття крематорію у місті.

Сьогодні, 19 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію про відкриття крематорію. "За" проголосували 30 депутатів.

Ще 18 червня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Андрія Ходаня "Відкриття крематорію", яка станом на 13 серпня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що у зв'язку із збільшенням населення Львова, потрібно подбати про альтернативний шлях поховання – кремацію.

"Наявні в місті кладовища переповнені, площі, які вони займають використовуються неефективно. На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць. Натомість будівництво пам'ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів'ян, витрати на них є неефективним використанням коштів, бізнес в цій галузі часто тіньовий" – йдеться у тексті петиції.

Автор петиції пояснює, що кремація та облаштування на кладовищах відведених місць для поховань кремованих останків, зменшення потреби у площах кладовищ та раціональне їх використання здатні суттєво покращити ситуацію та полегшити догляд за місцем поховання.

Зазначимо, 25 квітня на сесії депутати вимагали у мерії Львова знайти ділянку для нового цвинтару у Львові та відновити роботу над створенням крематорію. У результаті цього Андрій Садовий створив робочу групу щодо будівництва крематорію у Львові. Під час першого засідання цієї комісії було запропоновано передбачити для крематорію ділянку, площею 2,2 га поблизу Голосківського цвинтаря.

А ще у червні цього року сільради поблизу Львова відмовилися виділити землю для будівництва крематорію. 

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.