Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Голосківське кладовище

Вівторок, 2 березня 2021, 11:47

У Львові дозволили розширити територію Голосківського кладовища

Голосківське кладовище

Територію Голосківського кладовища розширять на більше 32 гектари.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради

Депутати Львівської міської ради ще 25 лютого на сесії затвердили ЛКП "Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг" проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок в урочищі Голоско.

Зокрема, йдеться про розширення території Голосківського кладовища на дві земельні ділянки, площею 2 га та 30,5 га.

"ЛКП "Виробничо-реставраційному комбінату обрядових послуг" затверджено проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надано земельні ділянки в урочищі Голоско у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель закладів комунального обслуговування за рахунок земель житлової та громадської забудови, перевівши їх із земель, що не надані у власність або користування" – йдеться в документі.

Комунальне підприємство зобов'язане:

- використання земель в охоронній зоні згідно з вимогами інженерних служб міста і не чинити перешкод при будівництві нових інженерних мереж;

- добросусідства та обмежень, пов’язаних з встановленням земельних сервітутів та охоронних зон;

- не порушувати прав власників суміжних земельних ділянок та землекористувачів;

- використовувати земельні ділянки за цільовим призначенням;

- здійснювати будівництво та реконструкцію при умові дотримання вимог Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності".

 

Наразі у Львові цього року планують отримати необхідні дозволи та здійснити необхідні закупівлі для будівництва крематорію. 

Нагадаємо, у Львові зараз працює лише Голосківський цвинтар, а інші цвинтарі, зокрема Сихівський і Янівський, – працюють під поховання до родичів, якщо там було залишено місце.

Станом на літо 2020 року, за даними Львівської міськради, землі для поховання на кладовищах Львова вистачить приблизно на один рік. 

Додамо, 19 вересня 2019 року у Львові провели публічну консультацію щодо доцільності будівництва крематорію. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.