Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

недобудована школа у Брюховичах

Фб Зубача

Четвер, 21 грудня 2023, 11:02

Робоча група зайнялась ситуацією з недобудованою школою у Брюховичах

недобудована школа у Брюховичах

У Львівській міськраді відбулось перше засідання робочої групи щодо будівництва на місці закинутої школи у Брюховичах.

Про це повідомляє заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львівській міській раді створили робочу групу з посадовців та депутатів, які займатимуться питанням закинутої й доведеної до аварійного стану будівлі школи на вул. Широкій, 2 у Брюховичах.

Земельну ділянку площею 3,46 га, де знаходиться недобудова школа, ще у 2020 році колишня селищна рада безплатно віддала ГО під забудову. Наразі ділянку планують повернути у комунальну власність. 

"Наразі відбулося лише перше, вступне засідання, де окреслили наші цілі та завдання. На наступне – юридичний департамент має підготувати ґрунтовну юридичну позицію, а також поінформувати робочу групу про всі суди та процеси в рамках кримінального провадження" – заявив Зубач.

Також він розповів, що у міську раду надійшов гарантійний лист від забудовників про те, що вони готові віддати 3 000 кв.м у новобудові на вул. Широкій для реабілітаційного центру Unbroken.

"Жодних рішень щодо цього гарантійного листа не прийнято і не може бути прийнято, окрім як на робочій групі. На наступне засідання запрошуємо мешканців" – додав Любомир Зубач.

Нагадаємо, ділянку у постійне користування отримало підприємство ГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця", яка планувала збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни, однак, центр мав займати 500 кв.м із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

Наразі Львівська міськрада звернулася до поліції через забудову цієї території. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.