Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заповідний фонд Львівщини

Четвер, 21 грудня 2023, 14:31

На Львівщині забудовують землі заповідного фонду

заповідний фонд Львівщини

За останні роки через збільшення площі житлових забудов у області на 1% скоротились територія природоохоронного призначення.

Про це йдеться у проєкті рішення Львівської облради щодо внесення змін до схеми планування території Львівської області.

Станом на початок цього року, за результатами моніторингу містобудівної документації, території природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення Львівської області скоротились майже на 1% через збільшення площі забудованих територій під житло.

Натомість у схемі планування території Львівщини, яка була розроблена у 2009 році, передбачалось, що територія заповідного фонду області до 2025 року зросте майже у два рази з 6,1% до 10,8%.

Також за цей час площа лісів, згідно з планом, мала збільшитись на 34,7 тис. га, однак зросла лише на 0,91 тис. га.

Крім цього, впродовж останніх років площа забудованих територій під житлом зросла на 12,3%, а скорочення забудованих територій під промисловістю та технічною інфраструктурою відбувається швидшими темпами, ніж було передбачено. Зокрема, станом на січень цього року ця цифра становила 23,4% замість 18,3% у 2025 році.

Площа інших забудованих територій зросла на 33,9%, а передбачалось на 19,9% до кінця 2025 року.

Нагадаємо, у січні-вересні в області ввели в експлуатацію 542,4 тисячі м² загальної площі житла, з них 110,4 тисячі м² без дозволів. Також у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи. 

Додамо, в області планують розпочати роботу над внесенням змін до схеми планування території Львівської області – містобудівної документації регіонального рівня, яка визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць та їх окремих частин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.