Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

провалля у Стебнику

П'ятниця, 22 грудня 2023, 15:50

На Львівщині 1,3% території уражені зсувними процесами

провалля у Стебнику

Площа поширення зсувів на території області становить 292,6 кв.м.

Про це йдеться у проєкті рішення Львівської облради щодо внесення змін до схеми планування території Львівської області.

У 2021 році, за результатами моніторингових досліджень екзогенних геологічних процесів, загальна кількість зсувів на території Львівської області складає 1348 одиниць, а їхня площа поширення становить 292,6 кв.м.

Загалом 1,3% території Львівщини уражена зсувними процесами.

Наразі зсувні ділянки стабілізовані й не несуть безпосередньої загрози для житлових та господарських споруд та інженерних комунікацій. Однак впродовж року активізація зсувного процесу спостерігалась в Стрийському районі (у селах Ямельниця, Підгородці, Кам’янка, Кам’яне, Демівка, смт Славське, Роздільський кар’єр), Самбірському районі (Турка, Старий Самбір, село Боневичі).

Крім цього, у селі Яворів Турківської ОТГ Самбірського району зафіксували зсув через будівництво чергового корпусу Західного реабілітаційного
спортивного центру НКСІУ.

Також 81,5% області становлять породи, сприятливі для розвитку карстових процесів. Карстові процеси проявляються в Яворівському районі (поблизу Язівського кар’єру, в районі санаторію "Шкло" та в долині річки Шкло), у Дрогобицькому районі (біля Стебницького калійного рудника ГХП "Полімінерал" та в районі вул. Орлика у Стебнику), У Львівському районі (в центрі села Піски).

 

Нагадаємо, 15 березня 2020 року відбувся другий обвал карстових порід у зоні рудника №2 Стебницького підприємства "Полімінерал", а провалля просунулося все ближче до мешканців Стебника, на стінах деяких будинків почали з’являтися тріщини.

Додамо, в області планують розпочати роботу над внесенням змін до схеми планування території Львівської області – містобудівної документації регіонального рівня, яка визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць та їх окремих частин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.