Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівський ізоляторний завод

Lic.ua

Неділя, 24 грудня 2023, 08:29

АРМА ініціювало передачу Львівського ізоляторного заводу в управління державі

Львівський ізоляторний завод

Акції підприємства належали компанії, афільованій з Росією, та були раніше заарештовані. 

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) внесло до Кабінету Міністрів України проєкт розпорядження про передачу Львівського ізоляторного заводу в управління державі в особі Міністерства енергетики України.

Про це повідомила пресслужба АРМА.

АРМА підкреслила, що діяльність цього підприємства є стратегічно важливою для України.

"Діяльність заводу має виключну специфіку та виняткову важливість, адже підприємство є єдиним в Україні виробником скляних ізоляторів, які використовуються на лініях електромереж з напругою у діапазоні 0,4-1150 кВ. Крім того, підприємство експортує продукцію у понад 30 країн світу (країни ближнього закордоння, а також Фінляндію, Швецію, Норвегію, Іспанію, Португалію, Ліван, В'єтнам, Чилі та Колумбію)", – йдеться у повідомлені.

Цей майновий комплекс Агентство передає відповідно ст. 21-1, яка визначає, що у виняткових випадках управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, може здійснюватися шляхом їх передачі в управління підприємству, установі, організації, що належить до сфери управління міністерства, іншого ЦОВВ, або господарському товариству, 50 і більше відсотків акцій (часток) якого знаходиться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави в яких становить 100%, на підставі рішення Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, у вересні 2022 року мер Львова Садовий опублікував перелік 79 російських компаній, які продовжують працювати у Львові.

У серпні 2022 року на підставі ухвали Галицького районного суду міста Львова Агентству для управління передано докази у кримінальному провадженні, а саме корпоративні права, що належать GIG Holdings OU вартістю 11 050 000 грн, що становить 100% статутного капіталу ТОВ "Львівська ізоляторна компанія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.