Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

наслідки ракетного удару у Львові

П'ятниця, 29 грудня 2023, 13:56

Російські окупанти атакували Львівщину 14 дронами та 15 ракетами (оновлено)

наслідки ракетного удару у Львові

Цієї ночі російські окупанти атакували Львівщину 14 дронами Shahed та 15 ракетами, 8 дронів та 10 ракет збили сили ППО.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 29 грудня, під час повітряної тривоги російські окупанти випустили по території Львівщини 14 безпілотників Shahed та 15 ракет, які влучили в одне з промислових підприємств Львова.

"Під час нічної повітряної тривоги Львівщину атакували 14 безпілотників типу "шахед". Вісім з них наші воїни з Повітряного командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України знищили. Уранці нашу область атакували 15 ракет. 10 з них Сили ППО знищили.

Внаслідок влучання ракети у багатоповерхівку на вулиці Хоткевича у Львові загинув 44-річний чоловік. 17 осіб, зокрема одна дитина, постраждали. Пʼятьох людей госпіталізували. Більшість потерпілих отримали поранення через осколки вікон, які вибило вибуховою хвилею.

7 житлових будинків зазнали значних руйнувань, ще 11 – пошкоджені меншою мірою. Також постраждали два ліцеї і дитсадок" – написав Козицький. 

 

Нагадаємо, сьогодні близько 5:30 год Львівщину атакували безпілотники, які влучили у об'єкт критичної інфраструктури. Пізніше, під час повітряної тривоги, яка тривала з 07:05 до 09:30 год, Львів зазнав масованої ракетної атаки.

За інформацією, станом на 11:00 год, у Львові загинула одна людина, 15 – постраждали, а вибухова хвиля пошкодила більше 10 житлових будинків, три школи та дитячий садок. Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що комісія з надзвичайних ситуацій приймає рішення про повну компенсацію всіх втрат мешканцям.

Загалом під час сьогоднішньої масованої атаки російські окупанти випустили по території України 158 дронів Shahed та ракет різних типів, 114 з них збили сили ППО.

Додамо, востаннє Львівщину атакували 5 грудня. Тоді дрони влучили в об'єкт критичної інфраструктури. Обійшлося без жертв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.