Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лікарня Львівської залізниці

loda.gov.ua

Вівторок, 2 січня 2024, 16:15

На базі лікарні Львівської залізниці створять університетську медичну клініку

лікарня Львівської залізниці

Уряд погодив створення університетської лікарні ЛНМУ імені Данила Галицького на базі лікарні Львівської залізниці.

Про це повідомила пресслужба Міністерство охорони здоров'я України.

Кабінет міністрів прийняв рішення про передачу Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті під управління Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та створити на її основі сучасну університетську лікарню, враховуючи досвід нідерландської клініки Erasmus МС.

У МОЗ наголосили, що університетська лікарня буде отримувати фінансування за надання медичних послуг за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

"Створення потужних університетських лікарень є ключовим кроком до покращення якості медичної освіти та медичної допомоги в Україні. Університетська лікарня ЛНМУ імені Данила Галицького буде спроможною забезпечити високий рівень практичної підготовки студентів та інтернів, удосконалення навичок у практикуючих лікарів, медичних сестер й інших фахівців сфери охорони здоров’я, збереження професійних навичок викладачів.

Університетська лікарня стане платформою для впровадження сучасних технологій діагностики і лікування та залучення найкращих, в тому числі вузькоспеціалізованих фахівців до надання медичної допомоги пацієнтам як запоруки її високої якості" – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, у червні 2022 року колектив Клінічної лікарні Львівської залізниці виступив проти ініціативи Укрзалізниці реорганізувати лікарню шляхом її передачі до складу ЛНМУ університету ім. Данила Галицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.