Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

НПК Галичина

drohobych.city

Понеділок, 8 січня 2024, 10:07

Суд арештував понад 50 будівель та 14 земельних ділянок НПК Галичина

НПК Галичина

Також суд відкрив справу про банкрутство  ПАТ "Нафтопереробний комплекс Галичина".  

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області, яку оприлюднили 1 січня 2024 року.

Згідно з постановою суд наклав арешт на 57 будівель і 14 земельних ділянок, що належать ПАТ "Нафтопереробний комплекс Галичина". Серед арештованого майна 49 нежитлових споруд, гуртожитків та квартир розташованих у Дрогобичі, пансіонат та АЗС у Трускавці, чотири нежитлові будівлі у селі Новошичі, база відпочинку "Черемшина" у Миколаївській області, об’єкт незавершеного будівництва АЗС у Радехові, а також 10 земельних ділянок у Дрогобичі, дві ділянки у Новошичах та ще дві у селі Дережичі.

Також суд відкрив справу про банкрутство "НПК Галичина", що заборгувало ПАТ "Укрнафта" 828 млн грн.

Як зазначено, ПАТ "Укрнафта" просила суд вжити заходи забезпечення вимог кредиторів ПАТ "Нафтопереробний комплекс Галичина" шляхом накладення арешту на все нерухоме та рухоме майно боржника, однак суд відмовив у накладанні арешту на рухоме майно НПК "Галичина", оскільки це може перешкодити відновленню платоспроможності боржника.

Крім цього, суд заборонив будь-яким органам державної влади та місцевого самоврядування, а також уповноваженим у сфері державної реєстрації майна суб’єктам здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо цих об’єктів нерухомості. 

За даними аналітичної системи Youcontrol на території ПАТ "НПК-Галичина" у м. Дрогобич Львівської області та ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" у м. Надвірна Івано-Франківської області відкрилися два ТзОВ, які займаються виробництвом зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, виторг компанії Коломойського, якій належить Дрогобицький НПЗ, торік зріс у 7 разів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.