Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 10 січня 2024, 13:15

Львівська облрада розірвала меморандум з фондом бізнесмена Гринкевича

Львівська облрада

Львівська обласна рада розірвала меморандум з Благодійним фондом, представником якого є львівський бізнесмен Ігор Гринкевич.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

Львівська обласна рада розірвала меморандум з Благодійним фондом HOPE.UA. Як зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, тристоронній меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією, благодійним фондом HOPE.UA, представником якого є Ігор Гринкевич, та Львівською облрадою підписали на початку листопада.

За його словами, відповідно до цього документу, HOPE.UA зобов'язувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР "Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу". У ньому, шляхом реорганізації, мав бути створений обласний центр соціальної реабілітації дітей, де фахову допомогу мали б отримувати діти з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни. 

Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати "HOPE.UA", який сподівався залучити для цього грант у розмірі 4 млн доларів від донора з Нідерландів.

"Наприкінці грудня 2023 року, відразу після оприлюднення скандальних фактів про Ігоря Гринкевича у ЗМІ, ми скерували фонду HOPE.UA офіційного листа від Львівської обласної ради з проханням надати нам чіткий календарний план робіт, які фонд планує здійснити на об'єкті. Для відповіді фонд мав у своєму розпорядженні більш ніж достатньо – 14 календарних днів. Інформації ми так і не отримали" – заявив Юрій Холод.

Як відомо, 29 грудня Гринкевича затримали працівники ДБР, бо з'ясувалося, що скандальна родина львівського бізнесмена наживалася на закупівлях для Міноборони.

"Зважаючи на всі ці факти, віднині меморандум є розірваним з нашого боку в односторонньому порядку. Правову оцінку діям згаданих осіб надасть суд, проте з боку Львівської обласної ради вважаємо за правильне: не мати нічого спільного" – додав Юрій Холод.

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена, одного з найбільших постачальників Міноборони, який пропонував хабар у 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління Бюро за сприяння у поверненні  майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування. За неофіційними даними, йдеться про постачальника одягу для ЗСУ Гринкевича. 

30 грудня 2023 року йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429 млн 440 тис. гривень.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький, заявив, що ніяк не причетний до можливої протиправної діяльності Ігоря Гринкевича в Міноборони, а Міністерство оборони розірве договори з компаніями Гринкевича, якого затримали за хабар.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.