Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lv.npu.gov.ua

Середа, 10 січня 2024, 14:57

Пенсіонер зі Львова перевозив ухилянтів через кордон за 4 тисячі доларів

затримання

Чоловіка вдруге затримали, раніше його засудили через незаконне перевезення через кордон двох групи іноземців.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Житель Львова віком 65 років знову організував для чотирьох військовозобов’язаних громадян України, мешканців Львова та області віком від 24 до 57 років, незаконне переправлення через державний кордон. Свої "послуги" зловмисник оцінив у 4 тисячі доларів США з кожного "клієнта".

"Зокрема, підозрюваний інструктував своїх "клієнтів", забезпечував їх доставку до кордону України з Республікою Польща, тимчасове проживання, а також надавав послуги з перевезення" – йдеться у повідомленні. 

Як повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби України, раніше чоловіка неодноразово прикордонники затримували за організацію незаконного трансферу через держрубіж. За спроби незаконно перевести через кордон дві групи іноземців українця було засуджено. А з початку введення воєнного стану він перекваліфікувався із нелегалів на чоловіків, які мають намір уникнути мобілізації.

У попередньому випадку суд обрав для зловмисника запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 500 тисяч гривень. Сплативши вказану суму, підозрюваний знову взявся за старе.

Досудове розслідування триває. Цього разу суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1,2 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.