Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

тролейбус у Львові

Вівторок, 16 січня 2024, 12:30

У Львові вирішили викинути на смітник 16 тролейбусів

тролейбус у Львові

Комісія міськради підтримала рішення про списання 16 тролейбусів з балансу ЛКП "Львівелектротранс".

Вчора, 15 січня, під час засідання комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради обговорили проєкт ухвали "Про списання з балансу ЛКП "Львівелектротранс" основних засобів, непридатних для подальшого використання».

Як повідомив керівник управління транспорту міськради Орест Олеськів йдеться про списання 16 тролейбусів, які давно зняті з експлуатації, серед них моделі Tatra 14T, три одиниці марки ЛАЗ та одна гармошка Skoda 15Tr.

"Ще 10 тролейбусів ми зберегли для потенційного музею. Ми дали відповідний наказ у "Львівелектротранс" про визнання цінності цих тролейбусів та їх консервацію і визначення майбутнього відновлення для музею" – пояснив Орест Олеськів.

Комісія підтримала таке рішення та підтвердила, що стан цих 16 тролейбусів підлягає списанню. Тепер відповідну ухвалу повинні підтримати депутати на найближчій сесії Львівської міської ради.

Нагадаємо, вчора Швейцарська фірма підписала угоду про передачу Львову 11 вживаних низькопідлогових трамваїв.

Зазначимо, впродовж 9-11 жовтня у Львові була проведена оцінка трамвайної інфраструктури міста, яка встановила, що постачання трамваїв з Берна до Львова є технічно можливою.

Додамо, вчора комісія міськради не погодила рішення про списання 10 маршруток Mercedes та LAN з балансу ЛК АТП № 1, тому шукатимуть благодійників, які б відремонтували старі автобуси та переобладнали під потреби військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.