Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

tvi.ua

Субота, 16 березня 2013, 18:07

Початок акції "Вставай, Україно!" зібрав у Львові близько 2 тис. учасників

Станом на 17.00 біля пам'ятника Іванові Франку у Львові зібралися близько 2 тисяч учасників акції "Вставай, Україно!".

Керівник прес-служби ГУ УМВС у Львівській області Світлана Добровольська повідомила, що опозиційні сили надіслали кілька заявок до її відомства на проведення заходу 16 березня.

"Раніше, заявка для проведення мітингу була на 12 тисяч чоловік, однак в останній день, 15 березня організатори прислали ще одне повідомлення, у якому кількість учасників буде всього 5 тисяч людей", - розповіла Світлана Добровольська.

Значна кількість учасників акції - це прихильники опозиційних партій з районів Львівщини. Куратори робили переклички за відповідними списками.

Кількість прихильників від різних політичних сил - різна. "Свобода" привела не надто багато своїх людей, на відміну, до прикладу, від Батьківщини, котра організовувала підвіз своїх активістів із районів. На акцію «Вставай, Україно» найменше прибуло членів політичної партії Віталія Кличка «УДАР». 

 

«Мені прикро, що так мало прийшло прихильників від Кличка, ми бачимо лише кілька прапорів, - обурюються у натовпі люди, що тримають стяги «Батьківщини».  – Це – неприпустимо. Адже ми одна команда і боротися проти режиму влади повинні спільно!», - кажуть колеги із опозиційного табору. 

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбувається акція "Вставай, Україно!" за участю опозиційних сил. Для участі в акції прибули лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Натомість лідер політичної партії УДАР Віталій Кличко до Львова не прибув. Замість Віталія Кличка участь у акції бере нардеп Ярослав Гінка. 

Нагадаємо, сьогодні у соціальних мережах з'явилося відео, на якому невідомий чоловік пропонує молодим особам, які представляються як студенти Львівського політехнічного інституту, по 100 грн. за участь у акції "Вставай, Україно!" у Львові.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.