Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

facebook.com

Субота, 16 березня 2013, 19:58

Акція "Вставай, Україно!" зібрала у Львові близько 5 тисяч учасників

Акція "Вставай, Україно!" у Львові зібрала близько 5 тис. учасників. 

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу у центрі Львова, поблизу пам'ятнику Тарасові Шевченку, попобіцяв, що в рамках всеукраїнської акції опозиція відвідає всі міста України.

Він також висловив обурення тим, що у Вінниці у ВНЗ спеціально поставили додаткові пари, аби студенти не змогли відвідати всеукраїнську акцію "Вставай, Україно!".

"Ми приїхали, аби отримати вашу підтримку і заявити, що беремо на себе політичну відповідальність за те, щоби завтра кожен українець жив у справедливій і чесній державі. Державі, де не буде такої сваволі, де не буде такого національного приниження, де влада служитиме людям, а не напихатиме свої власні кишені", - заявив Олег Тягнибок.

Лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк підкреслив, що завдяки зусиллям опозиції та народу Юлію Тимошенко та Юрія Луценка випустять на волю.

Учасники мітингу тримали в руках плакати "Юлі волю!", "Омоскаленню ні!", "Ні митному союзу" та ін. 

Акція завершилася масовим виконанням Гімну України.

Нагадаємо, що у акції також взяли участь представники політичних партій УДАРу, НРУ та ін. опозиційних сил. Відсутній був лідер УДАРу Віталій Кличко, замість якого на мітингу виступив народний депутат Ярослав Гінка. Кличко не зміг відвідати Львів через відрядження у Європу.

Мітинг опозиції у Львові - це вже третій виступ опозиціонерів у містах України. Напередодні, 15 березня, віче відбулося в Ужгороді, а позавчора - у Вінниці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.