Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікпрня

Середа, 24 січня 2024, 11:05

На Золочівщині батько з донькою захворіли на ботулізм через домашню тушкованку

лікпрня

Батько з донькою потрапили до лікарні після споживання тушонки з яловичини домашнього приготування.

Про це повідомляє  Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України на своїй сторінці у Facebook.

Захворіли на ботулізм мешканці Золочівського району – 80-річний батько та його 44-річна донька.Вживали тушонку з яловичини власного приготування.
 
"На 4-ий день після споживання постраждалі скаржилися на: блювоту, сухість у роті, збій у роботі кишківника, порушення ковтання, розлади мовлення.
Батько з донькою звернулися по медичну допомогу в Золочівську центральну районну лікарню. Згодом пацієнтів госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом – ботулізм" – йдеться у повідомленні.
 
Хворим в стаціонарі надається необхідна медична допомога, введено протиботулінічну сироватку (антитоксин). Медики оцінюють стан хворих, як середньої важкості.
 
Сироватку крові хворих відправили на дослідження в лабораторію Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
 
Зазначимо, у 2023 році на Львівщині реєструвався 1 випадок ботулізму, теж у січні. Мешканка Стрийського району вживала консервовані гриби домашнього приготування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.