Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

посвідчення водія

google.com

Середа, 24 січня 2024, 12:23

В Україні дозволили користуватися протермінованими посвідченнями водія під час воєнного стану

посвідчення водія

З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України та за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист.  

Про це повідомляє пресслужба Головного сервісного центру МВС України.

З початку цього року понад 11 тисяч громадян вперше отримали посвідчення водія. Ці документи дійсні 2 роки з дати видачі у сервісному центрі МВС. Після закінчення цього терміну їх необхідно обміняти.

Під час дії воєнного стану дозволяється користуватись протермінованим посвідченням водія. З таким документом можливо керувати транспортним засобом на території України. А також за кордоном тим українцям, які отримали тимчасовий захист.  

"Обмін посвідчення водія здійснюється виключно після закінчення терміну його дії. 2-річне посвідчення водія, яке видавалось вперше, обмінюється за умови наявності не більше 2 штрафів у сфері дорожнього руху. Якщо їх більше, таким кермувальникам необхідно складати теоретичний та практичний іспити в сервісному центрі МВС" – йдеться у повідомленні.

При замовленні послуги онлайн, готовий документ можна отримати як у сервісному центрі МВС, так і оформити доставку у зручне відділення Укрпошти чи кур’єром на певну адресу.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Уряд затвердив порядок, за яким українці зможуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов’язкового навчання в автошколі. З 15 січня цього року в Україні оновили завдання до екзаменаційних білетів для складання іспиту на водійські права 

Додамо, з 1 січня в Україні зросла вартість теоретичного іспиту з водіння з 13 гривень до 250 гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.