Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

недобудована школа у Брюховичах

city-adm.lviv.ua

Середа, 24 січня 2024, 14:34

Львівська міськрада ініціювала чотири судові процеси щодо недобудованої школи у Брюховичах

недобудована школа у Брюховичах

Брюховицька селищна рада, перед ліквідацією, в рекордно стислі терміни встигла віддати ділянку недобудованої школи під забудову.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У вівторок, 23 січня, відбулося вже друге засідання робочої групи щодо недобудованої школи на вулиці Широкій, 2 у Брюховичах. У ньому, окрім депутатів усіх фракцій та посадовців профільних структур Львівської міськради, взяли участь мешканці Брюховичів і девелопер, який стверджує, що має всі документи на забудову ділянки.

Як поінформували представники юридичного департаменту, зараз тривають чотири судові процеси у цій справі. Більшість з них ініціювала Львівська рада у спільній активній роботі з ініціативною групою мешканців Брюховичів.

"Є юридично непроста ситуація, яку ми отримали в спадок від Брюховицької селищної ради. І ми створили робочу групу, аби і виконавчі органи, і депутати, і мешканці мали повну інформацію. Під час сьогоднішнього засідання ми обмінялися інформацією, послухали і мешканців, і забудовника, а тепер маємо це все проаналізувати і визначити можливі механізми порозуміння. Проте жодні судові процеси не припиняються" – розповів голова робочої групи і заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Позиція мешканців щодо ділянки на вул. Широкій: відпочинок, рекреація та реабілітація. Представники ініціативної групи наголосили під час засідання, що проти будівництва житла на цій ділянці. Вони припускають, що на цій території можуть бути термальні джерела. А це могло б стати поштовхом для розбудови комплексу для відпочинку та відновлення.

Водночас забудовник, представник релокованої із Запоріжжя будівельної компанії, розповів про наміри звести на цій території 4-поверхові апартаменти із реабілітаційним центром, 3 тисячі квадратних метрів якого пропонує віддати у власність міста.

Наразі на робочій групі жодних кінцевих рішень не ухвалювали. За результатами засідання учасники ще мають наміри детальніше проаналізувати:

-   угоду про забудову;

-   довідку від забудовника з щодо техніко-економічних показників проєкту;

-   аналіз проєкту забудовника та пропозиції управління архітектури;

-   питання щодо термальних вод.

Нагадаємо, закинуту і фактично доведену до аварійного стану будівлю школи на вул. Широкій, 2 Брюховицька селищна рада списала з балансу перед завершенням свого існування і фактично подарувала 3,46 га землі у центрі Брюховичів маловідомій громадській організації.

Зазначимо, ділянку у постійне користування отримало підприємство ГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця", яка планувала збудувати тут реабілітаційний центр для ветеранів війни, однак, центр мав займати 500 кв.м із 44000 м кв. загальної площі нового будівництва.

Наразі Львівська міськрада звернулася до поліції через забудову цієї території. А у грудні 2023 року у Львівській міській раді створили робочу групу з посадовців та депутатів, які займатимуться питанням закинутої й доведеної до аварійного стану будівлі школи на вул. Широкій, 2 у Брюховичах.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.