Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Червоноград

Туристичний портал Червонограда

П'ятниця, 26 січня 2024, 15:26

На Львівщині планують перейменувати Червоноградський район

Червоноград

У рамках процесу декомунізації Червоноградський район хочуть перейменувати у Прибузький.

Про це повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 26 січня, під час робочої зустрічі нардепа Михайла Цимбалюка з членами партії ВО "Батьківщина" Сокальської ОТГ виникла ініціатива перейменувати Червоноградський район у Прибузький в рамках процесу декомунізації.

"Під час зустрічі обговорили проблематику шахтарського краю, соціального захисту шахтарів та підтримки населення. Напрацювали нові проєкти щодо допомоги військовослужбовцям, які захищають Україну, а також їхнього лікування та реабілітації. Серед іншого, підтримав ідею ініціювання питання з перейменування Червоноградського району у Прибузький" – написав Цимбалюк.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Український інститут національної пам'яті рекомендував перейменувати Червоноград на Кристинопіль, що є історичною назвою цього міста до 1951 року.

Через це у вересні депутати вирішили створити спеціальну робочу групу для проведення консультацій з громадськістю, яка затвердила перелік із 14 назв, який мають надати мешканцям для голосування.

Однак у жовтні на громадських зборах присутні виступили проти цієї ініціативи, вимагаючи залишити чинну радянську назву міста – Червоноград, та не дали слово представнику Українського інституту нацпам'яті. 

Також у листопаді 2023 року на сесії Червоноградської міськради депутати не підтримали рішення про перейменування Червонограда.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.