У грудні ціни на продукти харчування зросли на 4,3%: найбільше подорожчали помідори та гречка

середа, 14 січня 2015 р. о 10:38
У грудні ціни на продукти харчування зросли на 4,3%: найбільше подорожчали помідори та гречка
fishki.net
гречка

У грудні 2014 року на споживчому ринку України та Львівської області спостерігалось зростання споживчих цін. Індекс споживчих цін становив в Україні – 103%, у Львівській області – 103,6%.

Про це повідомляє ГУ статистики у Львівській області.

У Львівській області у грудні 2014 року порівняно з листопадом 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,3%.

Найбільший ріст цін спостерігався на овочі – загалом на 20,3%. Серед товарів цієї групи суттєво подорожчали помідори – на 83,8%, огірки – на 26,6%,буряк – на 26%, перець солодкий – на 23%, часник – на 17,5%, цибуля ріпчаста – 15,7%. У межах 2,1–10,1% подорожчали овочі та гриби консервовані, паста
томатна, картопля, морква і гриби свіжі. Разом з тим, подешевшала капуста пекінська (на 1,2%).
На 6,6% підвищились ціни на хліб і хлібопродукти.

Найбільше подорожчали крупа гречана (на 68,1%) та рис (на 8,9%). Крупи манні, пластівці вівсяні, крупи перлові, ячні подорожчали у межах 0,4–2,1%. Ціни на борошно пшеничне підвищились на 3,7%, макаронні вироби – на 3,3%. Водночас, незначно знизились ціни на пшоно (на 1,7%) та здобні вироби (на 0,3%).

Молоко, сир та яйця подорожчали в середньому на 3,9% і найбільше яйця – на 6,8%. Ціни на молоко зросли на 4,7%, кисломолочну продукцію – на 3,1%, сир і м’який сир – на 2,5%, сметану – на 2,4%.

Ціни на рибу та рибопродукти зросли загалом на 3% за рахунок подорожчання крабових паличок (на 8,5%), філе мороженої риби (на 4,6%), скумбрії копченої (на 4,3%), морепродуктів та оселедців (на 4,2%), ікри червоної (на 3,7%), риби мороженої (на 2,6%), риби живої, охолодженої (на 1%).

Безалкогольні напої зросли в ціні загалом на 2,7%. Так, чай подорожчав на 4,8%, кава – на 2,5%, мінеральні та джерельні води – на 2,9%.

З м’ясопродуктів: свинина, яловичина, ковбасні вироби та субпродукти, фарш м’ясний, курячий та вироби з м’яса подорожчали у межах 2,3–4,6%.

Цукор і солодощі стали дешевшими загалом на 2,3%. Ціни на цукор знизились на 8,9%, тоді як на інші солодощі продовжувався ріст цін. Зокрема, цукерки шоколадні подорожчали на 3,3%, карамель – на 2,3%, мармелад, зефір, халва – на 1,7%.

Тютюнові вироби упродовж місяця подорожчали у середньому на 4,3%, алкогольні напої – на 1,1%.

Нагадаємо, у жовтні У Львівській області у жовтні 2014 року порівняно з вереснем 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%.

Нагадаємо, у Львівській області у жовтні 2014 року порівняно з вереснем 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024