Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

lviv.svoboda.org.ua

Понеділок, 18 березня 2013, 14:10

Жовківська РДА блокує фінансування програм розвитку району

Жовківська РДА не знаходить можливостей для розвитку району та підтримки місцевих громад, які самостійно намагаються залучити кошти з обласних та державних програм.

Про це заявив голова фракції ВО "Свобода" у Жовківській райраді Костянтин Орловський. 

«Жовківська РДА заблокувала програму ремонту народних домів та програму "Селу – спортивний майданчик". Адміністрація штучно затягувала реалізацію програм. Найбільше вражає те, що за жалюгідного стану доріг 2012 року Жовківський район не використав близько 1 млн. грн. на ремонт автошляхів і кошти повернулися в обласний і Державний бюджети»,- зазначив Орловський.

"Ми, депутати, дійсно були змушені перекинути кошти з цих програм на заробітну плату працівникам бюджетних установ. Проте ми погодилися це зробити за однієї умови: що цього року з вільного залишку ми одразу ж повертаємо кошти на ці програми. Та, на жаль, адміністрація під час формування бюджету на 2013 рік про це забула,»– наголосив свободівець.

Нагадаємо, що за 9 місяців бюджет Жовківського району було перевиконано на 10%. Тому рішенням сесії Жовківська районна рада спрямувала ці надходження на співфінансування проектів ПРООН.

Проте Жовківська райдержадміністрація оскаржила таке рішення районної ради в суді. Як наслідок – мікропроекти місцевих громад залишилися без фінансування у 2012 році. Щоби не потрапити у список ненадійних районів, які не виконують свої зобов'язання перед партнерами, районна рада направила у 2013 році кошти на завершення минулорічних проектів. Таким чином місцеві ради матимуть можливість брати участь у програмі ПРООН на ще більш вигідних умовах, згідно з якими 2/3 фінансування мікропроектів лягає на плечі ПРООН.

Джерело: Свобода

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.