Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

відеоспостереження

Середа, 21 лютого 2024, 09:11

У сімох ОСББ Львова планують втсановити камери відеоспостереження

відеоспостереження

Відеокамери облаштують в межах програми співфінансування, обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці – 50/50.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові планують влаштували відеонагляд на прибудинкових територіях сімох ОСББ, що зголосилися до участі у міській програмі "Безпека житлових кварталів". Програма передбачає співфінансування: закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці – 50/50.

"Зараз наші працівники опрацьовують території цих ОСББ, визначають, скільки камер необхідно змонтувати біля кожної з багатоповерхівок. Кінцева кількість засобів відеонагляду буде узгоджуватися з об’єднаннями співвласників" – зазначили в управлінні безпеки Львівської міськради.

Минулого року у Львові у межах цієї програми на прибудинкових територіях облаштували 37 камер відеоспостереження.

Також у 2023 році у межах програми "Безпечне місто" на території Львівської громади установили 242 відеокамери. На сьогодні, загальноміська система відеоспостереження об’єднує близько 2 тис. камер.

Нагадаємо, у 2022 році виконком Львівської міськради дозволив долучити дані з приватних відеокамер до системи відеоспостереження Львова та встановити 470 нових відеокамер.

Крім цього, місто співфінансуватиме облаштування систем відеонагляду у будинках та на довколишніх територіях за програмою "Безпека житлових кварталів", яку затвердили у грудні 2021 року. Вона передбачає, що закупівлю обладнання та його монтаж порівну оплачують місто і мешканці – 50/50.

Нагадаємо, минулого року Львівська міськрада замовила у київської фірми за 14,2 мільйона гривень комплекти вузлів відеоспостереження.

Додамо, у жовтні 2023 року про програму "Безпека житлових кварталів" на 2022-2025 Варіантам розповідала голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міськради Уляна Пак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.