Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

Четвер, 14 березня 2024, 10:56

На в'їзд в Україну з боку Польщі очікують понад 1000 вантажівок

пункт пропуску з Польщею

Через блокаду польських фермерів є черги й на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Про це повідомляє Українська правда.

Станом на сьогодні, 14 березня, через блокування руху на кордоні з Україною польськими фермерами, на в’їзд із Польщі в Україну очікують приблизно 1050 вантажівок.

Йдеться про п'ять пунктів пропуску: "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині". Рух вантажівок через "Краківець" наразі не заблоковано.

"Польські фермери станом на зараз продовжують блокувати 5 напрямків, це пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині". І якщо в бік України вони ще пропускають певну кількість вантажних транспортних засобів (найменше по "Ягодину" та "Шегинях"), то на всіх цих напрямках узагалі не пропускаються вантажівки в бік Польщі. Фактично зараз рух вантажівок з України в Польщу на цих п’яти напрямках повністю заблокований" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, через цю блокаду спостерігаються черги вантажівок і на кордоні зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Рух автобусів та легкових автомобілів не блокується і відбувається на всіх напрямках.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".  Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

З 12 березня не пропускають вантажівки в бік Польщі у пунктах пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг", а вчора польські аграрії заявили, що відновлюють блокування вантажівок у пункті пропуску "Краківець".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.