Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску з Польщею

Середа, 20 березня 2024, 12:19

Польські фермери заблокували пункт пропуску Шегині для автобусів (оновлено)

пункт пропуску з Польщею

Також заблокованим залишається проїзд для вантажівок в бік Польщі у п'яти інших пунктах пропуску.

Про це повідомляє Українська правда.

Сьогодні, 20 березня, польські фермери розпочали блокаду пункту пропуску "Шегині – Медика" для пасажирських автобусів.

"За інформацією, яку українські прикордонники отримали від представників Прикордонної варти Польщі, польські фермери масштабують свої дії з блокування руху для транспортних засобів на напрямку пункту пропуску "Медика", що навпроти українського – "Шегині". Протестувальники будуть блокувати рух для автобусів як на в’їзд в Польщу, так і на виїзд. Учасники блокади кордону планують пропускати по одному автобусу в дві години як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд" – заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, наразі немає інформації про те, скільки часу триватиме це блокування.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери знову розпочали блокаду у пунктах пропуску "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин". Зазначимо, у Медиці блокували рух не лише вантажівок, а й легкових автівок та автобусів.

Також 19 лютого польські фермери намагалися заблокувати рух потягів у пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ", вони перекрили залізницю біля "Медики" і висипали зерно з вагона.

З 12 березня не пропускають вантажівки в бік Польщі у пунктах пропуску "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг", а з 13 березня польські аграрії відновили блокування вантажівок у пункті пропуску "Краківець".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.