Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Неділя, 24 березня 2024, 09:20

Львівщина третя в Україні область за рівнем туберкульозу

Львів

Львівська область опинилася на третьому місці серед регіонів України за кількістю випадків туберкульозу. 

За даними НСЗУ, у 2023 році зареєстрували 1482 нових випадки цього інфекційного захворювання, яке найчастіше вражає легені. На кінець року кількість активних пацієнтів перевищила п'ять тисяч.

Для тих, хто підозрює наявність туберкульозу або у кого вже встановлено діагноз, існують можливості отримати безоплатну медичну допомогу, запевняє НСЗУ.

Лікування туберкульозу в Україні здійснюється коштом держави, і тому пацієнти можуть скористатися необхідними медичними послугами без зайвих фінансових витрат.

Для отримання допомоги рекомендується звернутися до найближчого медичного закладу, що спеціалізується на лікуванні туберкульозу, або до сімейного лікаря, який зможе направити до відповідного спеціаліста. Важливо не зволікати з візитом до лікаря, оскільки рання діагностика та лікування значно підвищують шанси на успішне одужання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.