У районі Під Голоском збудують новий житловий квартал з квартирами для військовослужбовців

середа, 22 травня 2024 р. о 10:55

З 225 квартир, які передбачені у житловому кварталі, 75 нададуть учасникам бойових дій та їхнім сім'ям.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 21 травня, виконком Львівської міськради дозволив відхилитися від мораторію й збудувати у мікрорайоні Під Голоском новий житловий квартал – низку багатоквартирних житлових будинків з приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом, частина квартир буде призначена для учасників бойових дій та їх сімей.

"225 квартир, паркомісць у дворівневому паркінгу передбачено 315, що більше, ніж квартир. Пропонується, що будинки будуть середньої поверховості від 6 до 9 поверхів на кутах. Тут буде пішохідна зона між кварталами та двір без автомобілів" – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Дозвіл на будівництва отримали "Житлово-будівельний кооператив "Преміум Голоско" та "Житлово-будівельний кооператив "Український доброволець". 75 з 225 квартир нададуть учасникам кооперативів з умовами, що вони безплатно отримають 40 м² житла і ще 10 м² зможуть придбати за ціною по 600 доларів за м².

Крім цього, ще 200 м² у житловому кварталі забудовники передадуть у власність міста. Тут обладнають спортзал, яким зможуть користуватися також й мешканці сусідніх будинків.

Нагадаємо, 4 серпня 2023 року виконком Львівської міськради дозволив збудувати у районі Під Голоском новий 9-поверховий житловий квартал з підземним паркінгом. Хоча ще у 2020 році він заборонив будувати нові житлові будинки у цьому мікрорайоні, поки тут не розв'яжуть проблему з траспортною інфраструктурою та зведенням шкіл і дитячих садочків.

У вересні 2023 року депутати вдруге не підтримали заборону забудови у мікрорайоні Під Голоском.

Додамо, у детальному плані "Під Голоском", який затвердили ще у 2013 році, у цьому мікрорайоні було заплановано будівництво 3 шкіл, 7 дитячих садочків, парк, сквер, стадіон, спорткомплекс та поліклініку, однак станом на 2020 рік жодних інфраструктурних об'єктів тут не збудували, лише житлові квартали.

Мітки: містобудівна документація, виконком ЛМР, новини львова, будівництво житлових комплексів у Львові, Під Голоском

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024