Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

gart.org.ua

П'ятниця, 2 серпня 2013, 14:44

У Львові представили законопроект, який дозволить відкликати депутатів та суддів

Сьогодні, 2 серпня, ініціатори громадської кампанії «За відповідальну владу» представили проект закону «Про владу в Україні», який передбачає запровадження механізмів відкликання депутатів, звільнення судів та чиновників, що не потребують змін до Конституції України.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

За словами координатора громадської ініціативи Ігоря Куруса, особливістю представленого законопроекту є створення інститутів відкликання виборних осіб, та вотуму недовіри до призначуваних держслужбовців.

«За таких умов чиновник не буде виконувати відверто злочинні накази свого керівника, а виконуватиме закон, бо в іншому випадку його «звільнить» громада», - зазначив Курус.

Даний законопроект націлений в першу чергу на політиків, які не виконуватимуть своїх передвиборчих обіцянок, і суддів, які не встановлюватимуть справедливість.

Ініціатори круглого столу переконані, що введення в дію закону «Про владу в Україні» дасть можливість громадянам законно реагувати на свавілля і бездіяльність чиновників, суддів, депутатів, міських та сільських голів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.