Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

aleut-broker.su

Четвер, 8 серпня 2013, 16:11

З вересня українці платитимуть мінімум 5,5 тис. грн. утилізаційного збору

Сьогодні вступив у дію закон "Про утилізацію траспортних засобів", відтак з першого вересня українці платитимуть утилізаційний збір.

Про це йдеться на сайті auto.ria.ua з посиланням на "Голос України" від 7 серпня 2013 року.

Платити утилізаційний збір будуть такі особи:

які ввозять на митну територію України траспортні засоби та кузови у митному режимі імпорту;

які здійснюють виробництво ТЗ на території України;

які купують автомобілі у осіб, які не є платниками цього податку.

Відповідно до закону 422-VII, базова ставка збору для легкових автомобілів складе 5,5 тис. грн, а для вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки - 11 тис. грн. Підсумкова сума утилізаційного збору залежатиме від спеціального коефіцієнта.

Для нових легкових автомобілів значення коефіцієнта становить 86-550% від базової ставки (4,73-30,2 тис. грн) залежно від об'єму двигуна, а для машин старше трьох років - 530-3501% (29,1-192, 5 тис. грн).

Для нових вантажних автомобілів, автобусів та спецтехніки коефіцієнт складе 50-290% (19-110,2 тис. грн), а для старих - 88-1180% (33,4-448,4 тис. грн).

Утилізаційний збір не потрібно платити з тих автомобілів, які «були вперше зареєстровані та / або перереєстровані до 1 вересня 2013 року».

Нагадаємо, що утилізаційний збір вираховується з базової ставки (5500 грн.) Плюс коефіцієнт в залежності від об'єму двигуна.

Нагадаємо, Віктор Янукович підписав закон про введення екологічного податку на утилізацію імпортованих транспортних засобів. Проте 5 серпня Президент України дав доручення Кабінету міністрів розробити до закону проект змін.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.