Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

родовище піску

Неділя, 17 вересня 2023, 08:36

Депутати Червонограда вимагають скасувати аукціон на видобуток піску в Межиріччі

родовище піску

Видобуток піску може призвести до катастрофічних екологічних наслідків. 

Депутати Червоноградської міської ради звернулися до влади з проханням вплинути на ситуацію та не допустити екологічної катастрофи в Межиріччі та Соснівці, де планується видобуток піску.

Йдеться про результати аукціону, який виграв ТОВ «Галич Сервіс Автотранс», повідомляє Ехо Червонограда.  

Депутати вважають,  що видобуток піску на ділянці, яка була виставлена на аукціон Держслужбою геології, приведе до знищення лісу та руйнування ближніх до кар'єру будинків. Крім того, діяльність двох шахт поблизу уже спричинила плавуни, руйнування будинків та водоканалізаційної системи.

Депутати вважають, що таке рішення порушує інтереси мешканців Межиріччя та Соснівки, які протестують проти видобутку піску. Вони також наголошують, що такий вид добувної діяльності є незаконним, оскільки не має екологічної експертизи та громадських слухань.

Депутати звернулися до голови Верховної Ради, голови Львівської ОВА, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Держслужби України з питань геодезії з проханням переглянути результати аукціону від 14.09.2023 року № лоту SUE001-UA-20230825 «Спеціальний дозвіл на користування надрами - Межирічанська та Сілецька ділянки Межиріченського родовища» та скасувати його.

Нагадаємо, Держгеонадра виставили на продаж дві ділянки Межиріченського родовища піску Червоноградському районі за 1,3 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.