Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

forbes.ua

Вівторок, 27 серпня 2013, 12:25

Українські політики їдуть до Брюсселю говорити про Угоду про асоціацію

Сьогодні розпочинається серія візитів і зустрічей українських політиків у Брюсселі.

У другій половині дня комісар з розширення Штефан Фюле буде говорити з главою Ради національної безпеки і оборони України Андрієм Клюєвим.

Завтра і післязавтра в Брюсселі будуть представники української опозиції - Арсеній Яценюк та Віталій Кличко, які планують дискусії як з Європейською Комісією, так і Європейським парламентом.

Головною темою переговорів є підписання Угоди про асоціацію з Україною в майбутньому. Очікується, що це відбудеться наприкінці листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Та однак влада в Києві має виконати умови, що накладає на неї ЄС. «Ми будемо обговорювати те, що Україна зробила, і що ще потрібно зробити», – сказав прес-секретар Європейської Комісії Петер Стано.

Брюссель закликає до реформи судової системи і гарантій, що правосуддя не буде використовувати боротьбу з опозицією. Міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон нещодавно закликала Україну прискорити підготовку і підкреслила, що ЄС не може її втратити.

Тим часом, Київ, прагнучи тіснішої інтеграції з Євроспільнотою, намагається з’ясувати відносини з Москвою. Росія погрожує Україні торговельними проблемами, якщо вона вирішить тісніше співпрацювати з Європою. На цю тему українські політики говоритимуть у Брюсселі. Завтра буде позачергове засідання комітету з закордонних справ Європейського парламенту, присвячене саме цьому питанню.

Джерело:Польське радіо

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.