Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

dom.lviv.ua

Вівторок, 24 вересня 2013, 20:03

Головне за день, 24 вересня, вівторок

Головна подія: Конституційний Суд визначив конституційними положення законопроекту, яким пропонується скасувати 5-річний строк першого призначення суддів судів загальної юрисдикції й дозволити їх призначати безстроково.

Політика
Судова влада
Київський апеляційний суд заборонив використовувати в Україні фосфід цинку.
Державна судова адміністрація України видала наказ, згідно з яким з 1 жовтня 2013 у всіх місцевих та апеляційних загальних судах почнеться реалізація проекту з відправлення судами SMS-повідомлень учасникам судового процесу (кримінального провадження).
Президент
Призначив Г.Пашка першим заступником Голови Державного агентства екологічних інвестицій України
Призначив В.Гончаренка Головою Державної інспекції сільського господарства України
Призначив В.Пустовойтенка Головою Державної пробірної служби України
Підписав Закони:
- Закон «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго»;
- Закон «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції «Океанський Щит»;
- Закон «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо попереднього розгляду законопроектів, проектів інших актів у комітетах».
Кабмін
Кабмін попередив керівників низки регіонів про персональну відповідальність за борги підприємств комунальної теплоенергетики перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" за спожитий газ і вимагає розрахуватися з компанією до 15 жовтня.
В Україні опалення бюджетних установ розпочнеться 5 жовтня, а житловий фонд 15 жовтня, повідомив  віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.
ВРУ
Нардеп Ірина Фаріон за рішенням суду має виплатити 20 тис. грн моральної шкоди і 2 тис. грн судових витрат своєму запорізькому колезі – нардепу-комуністу Олександру Зубчевському. Фаріон заявила, що не виплачуватиме Зубчевському призначену судом моральну шкоду і оскаржить це рішення
Львів
Надзвичайні ситуації
Ураган на Самбірщині завдав збитків мінімум на 1 млн грн., дві особи постраждали, 14 будівель залишилися без дахів внаслідок негоди
Львівська ОДА
Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук зустрівся із керівництвом та акціонерами ТОВ «Західгазінвест» - компанії, що спеціалізується на розвідці, видобутку, транспортуванню, а також реалізації нафти і газу.
Львівська міськрада
23 вересня під час пленарного засідання депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на 17 ухвал, ветованих раніше мером Садовим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.