Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

wallnews.info

Четвер, 10 жовтня 2013, 17:40

Проти "помічника нардепа" Пазиняка відкрили кримінальне провадження

На В’ячеслава Єнбаєва, який представлявся помічником нардепа України від ВО «Батьківщина» Василя Пазиняка, за пошкодження автомобіля львівської журналістки міські правоохоронці відкрили кримінальне впровадження.

Про це пише газета "Ратуша".

За свідченням журналістки "Львів ТБ", уночі 2 жовтня спрацювала сигналізація її автомобіля.

"Коли жінка вийшла на балкон, побачила, що машину зусібіч копає та б’є кулаками її сусід В’ячеслав Єнбаєв. «Я крикнула йому з балкона: «Що ви робите?!», але він не відреагував. Виявилось, що сусід переплутав моє авто з таксі, яке він викликав. Він вирішив, що та машина йому не підходить за статусом, і хотів, щоб підігнали іншу, — розповіла «Ратуші» Світлана Ровенчак. — Я не медик, тому судити щодо того, чи він був у стані алкогольного сп’яніння, не можу. Але коли зійшла на перший поверх, пан Єнбаєв уже йшов додому — від нього валив різкий запах алкоголю, була порушена координація рухів, він говорив нісенітниці. Врешті, Єнбаєв упав, і я побачила, як в нього з кишені випав пістолет! Оскільки пістолет лежав посеред вулиці в житловому районі, я викликала міліцію, щоб заявити про випадок». За словами потерпілої, коли прибули правоохоронці, вона розповіла їм про трафунок. Міліціонери все зафіксували, однак забрати пістолет не могли — треба було чекати на криміналістів", пише "Ратуша". 

Щоправда, сам В’ячеслав Єнбаєв стверджує, що події розвивались по-іншому. Він нібито побачив як грабують автомобіль та виклика міліцію. Однак його побили міліціонери, вивезли його в ліс та погрожували вбивством, приставивши пістолет до скроні.

«У лісі я відмовився вставати під пістолетом на коліна, я — офіцер. Я смерті — не боюся!», - написав Єнбаєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

В кінці кінців Єнбаєва відпустили коли один із міліціонерів довідався про те, що він нібито є помічником нардепа. 

Проти нього, як зазначив начальник Львівськог міського управління ГУ МВСУ у Львівській області Сергій Зюбаненко, відкрито кримінальне провадження за статтею 194 (пошкодження майна), можливо, буде відкрито ще і за ст. 263 (незаконна зброя), якщо підтвердиться, що це вогнепальна зброя.  

Цікаво, як писали ЗМІ, що нардеп від ВО «Батьківщина» Пазиняк зазначив, що вже два тижні В’ячеслав Єнбаєв не є його помічником – ще наприкінці вересня депутат зробив подання на його відкликання.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.