Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

новорічна ялинка

exo.in.ua

Четвер, 19 грудня 2013, 13:02

На Левандівці відбудеться урочисте відкриття новорічної ялинки

новорічна ялинка

Серед усіх районнів Львова новорічна ялинка стоятиме лише на Левандівці. 

Про це повідомила начальник управління культури ЛМР повідомила Ірина Подоляк на прес-конференції.

Окрім головної новорічної ялинки Львова, пройде також урочисте відкриття різдвяного дерева на Левандівці.

Було заплановано поставити ялинку у кожному районі Львова, проте у зв‘язку з фінансовими проблемами бюджету міста, ялинку вдасться поставити лише на Левандівці. Левандівська ялинка придбана за кошт мешканця міста.

«Насправді дуже багато залежить від громади району. Якщо б громада кожного району була б такою ж активною, як на Левандівці, яка сказала: «Ми хочемо свята, ми зробимо все, що в наших силах: долучимося з нашими колетивами, з нашими іграшками», тоді це є відповідний партнер. Якщо такі партнери з’являться на Майорівці, на Збоїщах, на Сихові, в будь-якому районі. Місто завжди відкрите, але перший поштовх повинен йти від громади», - зазначила менеджер культурних проектів управління культури ЛМР Ірина Магдиш.

Театр «Воскресіння» повинен був виступити у кожному з районних центрів Львова, де планувалося встановлення новорічної ялинки. Проте, оскільки ялинка буде встановлена лише у Левандівському районі, то театр «Воскресіння» відіграє виставу лише там.

Також, в рамках новорічно-різдвяної програми у Львові цього року, пройде вже традиційне встановлення дідуха, виступ вертепів на сцені Різдвяного ярмарку, міське свято пампуха, новорічний концерт на площі Ринок та багато іншого.

Стартує новий новорічний проект – фестиваль «Різдво в Гаю». Фестиваль відбуватиметься 8-9 січня у Музеї народної архітектури та побуту. На фестивалі відбудеться свято пампухів, вертепи, колядки, багато майстер-класів, читання казок для дітей. Вилучені за квиток гроші підуть на реставрацію хатів у музеї та проведення електрифікації алеї Шевченківського гаю.

Спонсором заходів до новорічно-різдвяних свят у Львові стала фірма «Roshen». Міський бюджет Львова, за словами Ірини Подоляк був неспроможний виділити такі кошти.

«Нашим генеральним партнером цього року є компанія «Рошен». Ми не можемо говорити зараз про жодні суми, ви знаєте, що бюджет міста є дірявий. Не секрет, що в нас були заплановані певні мізерні кошти на проведення загальноміських свят. На протязі року ми намагалися їх економити і всюди де компанії виявляли інтерес до того, аби співфінансувати чи дофінансовувати, чи бути партнерами в тих чи інших загальноміських заходах, ми, звісно, з великим оптимізмом і радістю йшли і приймали це. Тому, що ті кошти, які закладені в міському бюджеті, на превеликий жаль є віртуальними ще з 2009 року. Тому, мені здається це дуже важливо, що вони в такий не простий час підтримали місто. В нас все-таки ще поки не війна, тобто хочеться тепла, свята, затишку всім і «Рошен» у цьому підтримав місто, за що ми йому абсолютно вдячні», - начальник управління культури ЛМР повідомила Ірина Подоляк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.