Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

смс

ukraine.d3.ru

Вівторок, 21 січня 2014, 12:12

"Київстар" заперечує причетність до масової розсилки есемесок мітингувальникам

смс

«Київстар» категорично заперечує причетність до смс-розсилок на номери абонентів про нібито "реєстрацію учасників масових хвилювань".

Про це повідомила прес-служба компанії.

Це вже не перший випадок, коли невідомі зловмисники використовують незаконне устаткування для здійснення таких розсилок. Відповідно до чинного законодавства, ми строго дотримуємося умов конфіденційності інформації про абонентів, їх номерів телефонів та місця розташування.

Нам не відомо, яким чином здійснюється ця шахрайська розсилка. Зловмисники можуть задіяти спеціальне обладнання (так звані "піратські базові станції"), яке створює сильніший сигнал, і "захоплює" телефони безпосередньо в зоні своєї дії. З використанням такого устаткування можуть розсилатися смс і здійснюватися виклики, які не можливо ідентифікувати за допомогою обладнання телеком оператора. Є й інші незаконні шляхи розсилки смс. Наприклад, через міжнародний трафік з підміною номера відправника.

Розслідування таких випадків повинне здійснюватися компетентними органами спільно з оператором на звернення абонентів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.