Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Романюк і Наталія Зайцева-Чіпак

Львівський прес-клуб

Вівторок, 21 січня 2014, 14:25

Виборці на Львівщині шукають лідера – політолог

Анатолій Романюк і Наталія Зайцева-Чіпак

Мешканці Львівщини хочуть, аби на президентських виборах був один політичний лідер.

Про це сьогодні, 21 січня, на прес-конференції повідомив політолог Анатолій Роменюк, коментуючи результати соцопитування, проведеного Центром "Соціоінформ" 20-30 грудня цього року на Львівщині.

Згідно з опитуванням, якби вибори до ВР відбувались найближчої неділі. то найбільше респондентів проголосувало б за УДАР - 32,5%, на другому місці - "Батьківщина" - 27,8%, на третьому місці ВО "Свобода" (18,1%).

Найпопулярнішим кандидатом у президенти серед опитаних є Віталій Кличко - його готові підтримати 33,9%, далі Петро Порошеко із 16,9%, на третьому місці - Арсеній Яценюк із 14,7%.

"Я хотів би нагадати, що у вересні УДАР зрівнявся зі "Свободою" і після вересня "Свобода" дещо опустилася, а УДАР різко виріс...Виборці на Львівщині шукають цього лідера, політичну силу, яка могла б бути лідером. І на даному етапі вони говорять про УДАР і про Кличка...Якщо в першому турі будуть три кандидати, то шанси Порошенка стають дуже серйозними, а лідерів опозиції меншими", сказав Романюк.

Політолог додав, що опитування свідчить також про певне розчарування в опозиційних політичних силах.

"Порівняно з вереснем, рейтинг "Свободи" не зріс, фактично не зріс і рейтинг "Батьківщини". І це після двох місяців активних простестних дій. Ці політичні сили є лідерами протестних акцій. Тобто більшої реклами і більшого представлення цих політичних сил не буде напевно навіть під час виборів...Це свідчить про певне розчарування у політичних силах", сказав Романюк.

Це, за словами Романюка, виливається у зростання підтримки УДАРу, а в президентському рейтингу зростання підтримки Порошенка.

В межах дослідження було опитано 1200 респондентів у Львівській області, які репрезентують доросле населення Львівської області, віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 3,5%

Нагадаємо, згідно з дослідженням, 74% опитуваних не довіряють нинішній владі.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.