Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидкісний потяг

buksport.cv.ua

П'ятниця, 25 квітня 2014, 14:09

Садовий мріє про європейську колію від Львова до західного кордону

швидкісний потяг

Сьогодні у Львові з міністром інфраструктури України Максимом Бурбаком обговорять можливість будівництва європейської колії.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на відкриття весняного ділового форуму.

У плані проекту швидкісна колія має проходити від Львова до кордону з Польщею.

“Цей проект давно обговорювався, але не було політичної волі його реалізувати, Європейська комісія готова надати кошти на реалізацію цього проекту, до того ж, у більшій мірі. А сьогодні на Весняному діловому форумі, де візьме участь міністр інфраструктури України, буде цікава панель, під час якої обговорять можливість будівництва цієї колії”, - зазначив Андрій Садовий.

Пролема будівництва заключається у тому, що в Україні широкі колії, а в країнах Європейського союзу – вузькі.

 «В Європі – вузька колія, в Україні – широка. Швидко з однієї точки в іншу не заїдеш. Мета, яку ми поставили перед собою – зі Львова добудувати колію до кордону з Польщею, щоб можна було сісти у Львові в «Інтерсіті» й швидко дістатись до будь-якої європейської столиці. Це можливо, нас підтримує ЄС", - додав Андрій Садовий. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.