Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вручення подяк

Вівторок, 10 червня 2014, 14:20

Телекритика визнала теленовини львівських журналістів одними з найправдивіших

вручення подяк

За результатами моніторингу ефірів ГО  «Телекритика» протягом першої декади 2014 року новини Львову та області мають малу кількість замовних матеріалів.  

«Львів, як регіон, показує найкращі результати, -  зазначила медіаекспертка «Телекритики», заступниця головного редактора "Громадського радіо" Наталя Соколенко.  -  На львівських телеканалах, якщо брати середнєарифметичні показники по «джинсі», тобто  по замовних сюжетах, як загально так і індивідуально по каналах, рівень дуже низький. Також, журналістами витримано високі стандарти».

Саме за нележне викиконання службових обовязків ГО  «Телекритика» відзначила місцеві телеканиали. За результатами моніторингу ефірів прешої декади 2014 року ЗІК отримав подяку у трьох номінаціях: «Найчесніші новини», «Найдостовірніші новини», «Найкраще дотримання професійних стандартів». Новини ЛОДТРК визнано найзбалансованішими.

Також результати моніторингу, за словами Соколенко, свідчать, що протягом квітня поточного року львівські телеканали мали  лише 5% сюжетів з ознаками замоності від політиків чи комерційних служб. В той час, коли у Східній Україні, зокрема на Харківщині, це було понад 14%, а на Вінничині  - 16%. 

Медіаексперта здивувало, що протягом президентських перегонів не було сплеску замовних матеріалів: «Цього року ми вперше побачили, що під час виборчої кампанії політична  «джинса» не зросла. Якщо ми беремо 2012 рік, парламентські вибори, вибухи «джинси» спостерігалась по всіх каналах. Чому зараз саме так? Можливо, змінилась політична культура учасників подій».

10 червня у Львові ГО "Телекритика" організувала  прес-конференцію на тему "Результати моніторингу регіональнх телеканалів "Правда, "джинса", "війна" і вибори". На ній розповіла про дослідження 15-ти телеканалів у регіонах, зокрема на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.