Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

микола гошковський

Четвер, 28 серпня 2014, 13:43

Прокурор Львівщини просить вгамувати пікетувальників, які хуліганили під Управлінням ДАІ

микола гошковський

Прокурор області Микола Гошковський звернувся до працівників правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування з вимогою вжити невідкладних заходів для відновлення порядку в місті.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Вчора, 27 серпня близько 50 осіб вкотре пікетували біля адміністративної будівлі УДАІ ГУ МВС України у Львівській області. Під час проведення даного заходу учасники застосовували балончик з газовою речовиною. Перебуваючи на проїжджій частині вулиці Перфецького в м.Львові останні палили автомобільні шини. Крім того, пошкодивши вхідну браму зайшли на внутрішню територію управління та розбили вікно у приймальні начальника УДАІ ГУ МВС України у Львівській області. Відтак за фактом хуліганства, вчиненого групою осіб із застосуванням предмета заздалегіть приготовленого для заподіяння тілесних ушкодженнь розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 КК України.

Вказані дії фактично позбавляють можливості керівництва організувати ефективну роботу підрозділів УДАІ, в тому числі, щодо запобігання дорожньо-транспортним пригодам та контролю за додержанням вимог правил дорожнього руху України на автошляхах області.

Мирні акції не можуть проходити з проявами хуліганства зауважив прокурор області.

Блокування руху на відповідних дорогах, пошкодження комунального майна, встановлення незаконних барикад – це правопорушення. Такі дії не мають нічого спільного з мирними акціями. Вони тягнуть за собою встановлену законом відповідальність.

З огляду на це, прокурор Львівської області зазначив, усі хто вчиняє злочин, буде відповідати згідно Закону. При цьому він ще раз зауважив, що завжди готовий до конструктивного діалогу з усіма громадськими організаціями, які мають на меті допомагати правоохоронним органам забезпечувати законність на Львівщині. Водночас категорично висловився щодо спроб окремих осіб тиснути на органи прокуратури: «Звертаюся до всіх організаторів масових акцій – не підбурюйте людей на протиправні дії! Тут не може бути жодних компромісів. Позиція прокуратури Львівської області чітка: зреалізовуйте свої права, виключно у спосіб визначений законом, тим більше, що діючі закони жодним чином їх не обмежують»- наголосив прокурор області.

Також, прокурор області звернувся до працівників правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування з вимогою вжити невідкладних заходів для відновлення порядку в місті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.