Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

світло

yak-prosto.com

Середа, 3 грудня 2014, 17:10

"Львівобленерго" аварійно вимикатиме світло орієнтовно до 5 грудня

світло

На Львівщині за останні дні часто вимикається світло в цілях енергозбереження, через ремонт енергоблоку №3 на Запорізькій АЄС.

У Львові, як і по всій Україні застосовують графіки аварійних відключень в обсязі 2800 МВт – на величину дисбалансу потужності в Об’єднаній енергетичній системі України.

«Для того, щоб зберегти цілісність енергосистеми України, ми вимушені вимикати світло по всьому місту. Така ситуація не тільки на Львівщині, але й по всій Україні. Найближчим часом буде встановлено чіткий графік вимкнень, щоб попереджати людей завчасно. Наразі відключення відбуваються  по розпорядженню НЕК «Укренерго», як тільки нам дають команду – одразу припиняється енергопостачання. Для економії електроенергії ми просимо всіх користуватися електронними приладами раціонально та економити світло» - зазначає Володимир Романишин, технічний директор ПАТ «Львівобленерго».

За словами Романишина, до 5 грудня проблему з енергопостачанням мають вирішити, а до цього часу перебої зі світлом неминучі: «На даний момент ліміт споживання енергії зменшився на 100 МВт, саме тому ми вимушені вимикати світло, щоб зекономити цю різницю».

Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЄС, 19 енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря.

За довідками, пов'язаними з електропостачанням звертатися до колл-центру ПАТ "Львівобленерго" за телефоном 0-800-50-15-68 цілодобово. Всі телефонні дзвінки безкоштовні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.