Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проект

facebook

Четвер, 25 грудня 2014, 10:05

"!Фест" хоче надалі партачити фасад на Сербській, 3, але тепер просить дозволу

проект

Власники "Львівської майстерні шоколаду" хочуть змінити незаконно встановленні ванночки на вул. Сербській на пластикову конструкцію, яка повністю закриватиме фасад будинку.

Про це повідомляє газета "Ратуша".

""Холдинг емоцій "!Фест" хоче встановити пластикову конструкцію, яка повністю закриватиме фасад будинку. Ресторатори готові демонтувати старі конструкції, якщо їм дозволять встановити нові. Такий собі, фактично, шантаж", - йдеться у матеріалі "Ратуші".

Відповідний проект вони вже подали на розгляд до управління охорони історичного середовища Львівської міськради. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко розмістила в тематичній групі в фейсбуку пост із запитанням про те, чи подобається спільноті нова пропозиція «!Фесту». Більшість дописувачів висловилися категорично проти такої "оздоби", назвавши її кітчем і майже безнадійно-наївно запитуючи, чи не можна просто зберегти історичний фасад?..

Наразі жодних документів на оздоблення фасаду мережа ресторанів не має.

"Наразі ще тривають суди щодо старої конструкції. Але ми подали новий проект в управління охорони історичного середовища ЛМР. Коли вони розглянуть його, дадуть свої висновки, тоді встановимо або не встановимо конструкцію", – розповіла піар-менеджер "Холдингу емоцій «!Фест» Христина Тузяк.

За її словами, інсталяція буде з оргскла або з прозорого пластику. Крім того, планують оновлювати її відповідно до сезону. Христина Тузяк додала, якщо у міській раді затвердять цей проект, то старі конструкції – металеві «шоколадні ванни» – демонтують. Нагадаємо, 23 жовтня 2014 року Апеляційний адміністративний суд у Львівській області дозволив Галицькій районній адміністрації Львова демонтувати скандальні металеві конструкції з будинку на вул. Сербській, 3.

Нагадаємо, рік томук КП «Адміністративно-технічне управління» спробувало виконати рішення рішення міської ради про демонтаж конструцій на Сербській, 3, прибічники Майстерні шоколаду не дали зробити цього.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.