Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

коаліція

ua-ru.info

Середа, 8 квітня 2015, 14:53

Коаліція змушена терпіти шантаж, а слідча комісія стала інструментом піару, – експерт

коаліція

Незважаючи на те, що Україна зараз бореться за виживання, деякі політичні сили намагаються «розгойдати» коаліцію за допомогою скандалів.

Про це повідомив політичний експерт Євген Магда у своїй статті на сайті «Espreso.tv».

«Восьме скликання Верховної Ради – це не перший досвід формування парламентської коаліції, однак саме зараз вона працює під девізом «Скандали і розслідування», – зазначив він.

«Працювати в коаліції – це мистецтво, проте українські парламентарії не поспішають їх опановувати», – підкреслив Магда.

На його думку, саме страх змушує коаліцію терпіти шантаж навколо парламентської трибуни, де член фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Каплін, представники ВО «Свобода» (їх всього 7 чоловік у цьому скликанні) і депутати-глоріхантери псують нерви Яценюку і розгойдують ситуацію в країні.

«Звідси і виходить «нескінченний Каплінга» на мізки у виконанні політика-популіста, якого вже називають другим Ляшко. Цікаво, хто кінцевий бенефіціарій цієї цинічної вправи в публічній любові до народу?», – додає Євген Магда.

Експерт уточнив, що для створення парламентської тимчасової слідчої комісії потрібно не 226, а 150 депутатських голосів.

«Якщо її появи вимагають так голосно, то з наявністю підписів проблема: їх або не вистачає, або серед тих, хто підтримує створення ТСК, нардепи, яких складно назвати «політиками Майдану», – сказав Євген Магда.

Він додав, що ефективність ТСК в Україні дуже низька і такі комісії в основному перетворюються на інструмент піару, свідченням чого є проведення на вулицях столиці широкої агітаційної компанії.

«У розгойдуванні коаліції є ще одна причина – надійшов транш кредиту МВФ, на казначейському рахунку більше 30 мільярдів гривень, от і почався своєрідний кастинг тих, хто хоче дбати про народ», – сказав Магда.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.