Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

останній дзвоник

nslovo.com

Середа, 13 травня 2015, 17:32

У Львові поки що не заборонили проводити останній дзвоник

останній дзвоник

У Львові половина шкіл святкуватимуть Останній дзвоник, інші – урочистий молебень у церкві.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці журналістка Віка Балицька, у Львові школам заборонили проводити останній дзвоник.

«Мер Львова Андрій Садовий («руками» відділів освіти) заборонив цього року проводити в школах останні дзвоники. Бо, мовляв, це відголоски Радянського Союзу і не на часі – війна. Таке рішення було озвучене чиновниками із районних управлінь освіти на вчорашній нараді директорів шкіл. На запитання освітян – а що ж запропонувати дітям відповіли: «нехай ідуть до церкви», - розповіла Віка Балицька.

Як розповіла у коментарі Варіантам директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Галина Слічна, чи святкувати завершення навчального року вирішуватимуть навчальні заклади.

«Міська влада не забороняє навчальним закладам святкувати останній дзвоник та не заставляє замість нього влаштовувати похід у храми. Наразі існують ініціативи окремих колективів навчальних закладів щодо проведення у цей день молебню замість урочистої лінійки. Адже держава звернулася до освітніх установ з проханням не надто гучно святкувати закінчення навчального року внаслідок напруженої ситуації в країні та святкування року Андрея Шептицького», - повідомила Галина Слічна.

За її словами, зараз суспільство поступово відходить від святкування останнього дзвоника.

«Потрібно змінювати формат святкування, відходити від традиційної лінійки. Деякі навчальні заклади міста минулого року проводити останній дзвоник у храмі – у результаті ми отримали багато позитивних відгуків від батьків учнів», - зауважила  Галина Слічна.

Нагадаємо, цього року останній дзвоник у Львові проводиться 29 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.