Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гроші

focus.ua

Середа, 20 травня 2015, 12:19

Верховна Рада постановила мораторій на виплату боргів

гроші

Народні депутати дозволили уряду тимчасово не платити зовнішні борги приватним кредиторам  

Про це повідомляє "Інтерфакс Україна".

За це рішення проголосувало 256 народних депутатів.

Закон "Про особливості здійснення правочинів із державним, гарантованим державою боргом та муніципальним боргом" передбачає надання повноважень Кабінету Міністрів та міським радам ухвалювати рішення про тимчасове призупинення здійснення платежів за всіма або деякими державними зовнішніми позиками, гарантованими державою зовнішніми кредитами (позиками) та місцевими зовнішніми позиками, і введення тимчасового мораторію на задоволення вимог кредиторів за такими зобов'язаннями суб'єктів зовнішніх запозичень за якими Кабінет Міністрів та/або відповідна міська рада ухвалили відповідне рішення.

Закон поширюється на всі державні та гарантовані державою зовнішні зобов'язання, внесені в реструктуризаційний процес, за винятком єврооблігацій Укрексімбанку, Ощадбанку та "Укрзалізниці".

У свою чергу зміни Бюджетного кодексу тимчасово призупиняють дію окремих положень кодексу, які передбачають зобов'язання Мінфіну здійснювати обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу, щодо якого було ухвалено відповідне рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.